Archief Praxisbulletin

Meest gelezen 2019-2020

Uit het archief

Museuminspiratie: Het Watersnoodmuseum

Het is een gure winternacht. Het stormt buiten, maar jij ligt lekker in je warme bed. Net als je in slaap bent gevallen, maken je ouders je weer wakker. Opstaan! Het huis stroomt vol water! De dijken zijn doorgebroken... Dit was het lot van veel kinderen die de watersnoodramp van 1953 meemaakten.

Uit de praktijk: Op het podium

Weekvieringen, maandafsluitingen, podiumkunsten... Ze zijn heel leuk en ontzettend leerzaam, want wij vinden het belangrijk dat kinderen zich leren presenteren op een podium, dat ze kennismaken met publiek en dat ze zich op een expressieve manier kunnen uiten. Maar wat moet je als leerkracht toch iedere keer weer verzinnen?

Uit de praktijk: Het UNO-speelkwartier

Kortgeleden mochten wij als eerste school van Nederland UNO op ons schoolplein verwelkomen tijdens het speelkwartier. UNO is een vrolijk, geel apparaat dat ontworpen is om eenzaamheid bij kinderen tegen te gaan.

Podcasts voor leerkrachten

Lekker luisteren waar en wanneer jij maar wilt, dat is het principe van een podcast. We hebben een top 10 gemaakt van interessante podcasts voor en over het onderwijs.