Praktisch maandblad voor primair onderwijs

Archief Praxisbulletin

Meest gelezen 2020-2021

Uit het archief

De wondere wereld van de spijsvertering

Iedereen heeft een spijsverteringsstelsel, maar bijna niemand praat erover. Dat is best jammer, want net als het hart en de longen is de spijsvertering van levensbelang. Iedere dag is zij voor je aan het werk en brengt zij cruciale bouwstoffen in je lichaam. Er zijn heel leuke manieren om dit te ontdekken. Met simpele voorbeelden maak je de onbekende binnenwereld zichtbaar voor de kinderen. We zetten er een aantal op een rij.

De ontdekkingsreiziger

Katherine Rundell is voor steeds meer kinderen in de bovenbouw een favoriete schrijver. En terecht. Haar boeken zijn elke keer anders, maar ze hebben een ding gemeen: ze zijn spectaculair en avontuurlijk.

Museuminspiratie: Oyfo Techniekmuseum

Een telefoon met een draaischijf? Maar hoe toets je dan een nummer in? En wat moet je met die hoorn? Opnemen...?! Oyfo Techniekmuseum in Hengelo laat kinderen alles uitproberen. Zo wordt heel eenvoudig inzichtelijk hoe het er vroeger aan toe ging.

8 tips: Hittegolf in de klas

Het is volop zomer. De klas warmt langzaam maar zeker op. De kinderen zuchten en steunen van de hitte. Hoe houd je de kinderen (en jezelf!) scherp en fris?