Praktisch maandblad voor primair onderwijs

Praxisbulletin stopt

Waarom is het blad Praxisbulletin gestopt?

Praxisbulletin is gestopt als blad, maar de redactie is doorgegaan onder de naam Praktijk en kennis. Deze artikelen kun je vinden op onderwijsvanmorgen.nl en in het magazine Juf & Meester. Wil je dit blad en de nieuwsbrieven ontvangen, dan kun je je aanmelden op Onderwijs van Morgen.

Wat is het wachtwoord van www.praxisbulletin.nl?

Vanaf 2023 zijn de artikelen beschikbaar voor alle bezoekers van de website.

Ik ben op www.praxisbulletin.nl op zoek naar een artikel uit jaargang 35 (schooljaar 2017-1018) of eerder. Zijn deze er nog?

Alleen de artikelen uit jaargang 36 (2018-2019) t/m 40 (2022-2023) zijn nog beschikbaar. De overige artikelen zijn niet meer toegankelijk, aangezien een deel van deze artikelen verouderd en niet meer relevant zijn en mogelijk haaks staan op de inzichten van vandaag de dag. In de loop van de tijd zullen artikelen die vandaag de dag nog relevant zijn, teruggeplaatst worden (bewerkt of onbewerkt en mits de rechten het toelaten) op onderwijsvanmorgen.nl en/of Juf & Meester.

Kan ik nog een los exemplaar van Praxisbulletin opvragen of aanschaffen?

Nee, dat kan niet meer, maar alle artikelen zijn zonder wachtwoord vanaf jaargang 36 terug te vinden op www.praxisbulletin.nl.

Hoe kan ik op de hoogte gehouden worden over nieuwe artikelen van Praktijk en kennis?

Je kunt je aanmelden via de website voor de nieuwsbrief. Als je ook het magazine wil ontvangen, dan moet je verbonden zijn aan een school en met je schoolaccount aanmelden. Belgische scholen en organisaties kunnen het magazine dus niet ontvangen (kies bij aanmelden voor ‘overig’).

Kunnen wij als Belgische school ook een Juf&Meester ontvangen?

Nee, helaas gaat dat niet. Je kunt wel de nieuwsbrief ontvangen.

Ik heb een idee voor een artikel of ik heb een interessant onderwerp om over te schrijven, bij wie kan ik terecht?

Ideeën voor artikelen en onderwerpen kunnen gemaild worden naar redactie@malmberg.nl

Praxisbulletin

Wat is Praxisbulletin en voor wie?

Praxisbulletin is al vanaf 1982 het meest gelezen onderwijsblad van Nederland. Het wordt gelezen door leerkrachten en directies in het primair onderwijs. Praxisbulletin biedt praktische lesideeën, inspiratie en achtergrondinformatie over onderwijsontwikkelingen.

Hoe kan ik Praxisbulletin ontvangen?

Vanaf september 2023 verschijnt Praxisbulletin in een andere vorm. Het is daarom niet meer mogelijk om een abonnement af te sluiten.

De waardevolle content blijft bestaan, maar wordt voor meer leerkrachten toegankelijk. Onder de naam en te herkennen aan het logo van Praktijk en Kennis vind je de vertrouwde content die we al 40 jaar met jullie delen voortaan op het online platform Onderwijs van Morgen. Hierdoor worden lesideeën, inspiratie en achtergrondinformatie voor alle leerkrachten toegankelijk.

Kan ik zelf ook een artikel schrijven voor Praxisbulletin?

Sta jij voor de klas en wil je daarover een column of blog schrijven? Of wil je vanuit een andere functie over het onderwijs schrijven? Stuur een e-mail naar redactie@malmberg.nl.

Kan ik adverteren in Praxisbulletin en/of op Praxisbulletin.nl?

Wil je adverteren in Praxisbulletin of op de site? Download hier de tarievenkaart met meer informatie.