Anouk Wiggers is onderwijsassistent op de Daniël de Brouwerschool, een ZMLK-school in Wilp.

Sta je voor één of meer groepen?
Ik sta fulltime voor één klas, groep 7/8.

Wat doe je allemaal op een dag?
Mijn taken variëren enorm. Ik heb ‘huishoudelijke taken’ in de klas, zoals vegen, afwassen, opruimen, maar ik geef ook les aan kleine groepjes of werk individueel met een leerling en ik geef praktijkvakken. Denk bijvoorbeeld aan techniek, koken en werken in de schooltuin.

Wat is het leukst dat je op school hebt meegemaakt?
Het leukst, of misschien wel meest bijzonder, wat ik tot nu toe heb meegemaakt is de kerstviering. Samen met het schoolkoor in een grote kerk, ouders met opa’s en oma’s, broertjes en zusjes die glunderend in het publiek zitten om te gaan kijken en luisteren naar hun zoon of dochter die op het podium staat. Het moment dat ik daar tussen mijn leerlingen in het schoolkoor zat en iedereen kon laten horen waar we al weken naartoe hadden gewerkt … Fantastisch!

Waarom heb je voor dit vak gekozen?
Als je mij een paar jaar geleden had gevraagd wat ik wilde worden, had ik waarschijnlijk niet ‘juf’ geantwoord. Tijdens mijn opleiding tot pedagogisch medewerker Jeugdzorg liep ik stages in het (speciaal) onderwijs. Toen heb ik mijn hart verloren. Dit was wat ik wilde!