Even bellen met Linet den Ouden is jeugdarts bij GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn werkdagen zijn erg afwisselend, vooral door de verschillende locaties waar ik werk. Op school kom ik voor spreekuren met jeugdigen en ouders, voor inloopspreekuren en zorgoverleggen.

Wat vind je belangrijk aan schoolbezoek?
Ik vind het vooral belangrijk om zichtbaar te zijn voor zowel de jeugdigen als de ouders. Ik wil ze met een open houding uitnodigen om bij me te komen met vragen en zorgen. Ik vind het ook belangrijk om goed bereikbaar te zijn voor medewerkers op school. Door samen te werken kunnen we de juiste zorg bieden aan de jeugdigen die dit nodig hebben.

Gebeurt er weleens iets grappigs?
Jazeker, we maken regelmatig grappige momenten mee. Ik vergeet nooit dat ik met al mijn spullen (grote reiskoffer, rugzak, laptop) op een school aankwam, waar kleuters buiten aan het spelen waren. De ene kleuter vroeg aan de andere: ‘Wat komt die nou doen?’ Na even nadenken zei de andere kleuter: ‘Ik weet het al! Die komt logeren.’

Wat is je het meest bijgebleven?
Er blijven me veel dingen bij, vaak situaties waarbij ik me zorgen maakt. Maar ik onthoud ook momenten waarbij ik wat kan betekenen voor een jeugdige en/of ouders of dat een onderzoek lukt bij kinderen die het erg spannend vinden. Dat maakt mijn werk zo leuk.