Elke dag broerdag

Tineke Honingh

640

Elke dag broerdag

Als je zo goed met elkaar kunt opschieten als de broers Noa, Robbe, Kees, Dook en Tibbe, dan is elke dag broerdag. Ze horen gewoon bij elkaar, ook al hebben ze niet allemaal dezelfde ouders. Maar wat zo vanzelfsprekend lijkt, verandert als ze een brief van een advocaat vinden met woorden als omgangsregeling, voogdij en ouderschapsplan. De jongens weten genoeg. Ze lopen samen weg. Maar of dat nou zo verstandig is?

Dit boek nodigt uit om stil te staan bij de band die je hebt met je broers, zussen en vrienden. Wat weet je eigenlijk van elkaar en wat is belangrijk bij echte vriendschap? Is een band met een broer of zus voor altijd? En als je enig kind bent, kan een vriend of vriendin dan net zo belangrijk zijn als een broer of zus? Het boek biedt genoeg aanleiding voor een gesprek, maar het is ook een goed en mooi boek om de kinderen lekker zelf te laten lezen zonder gesprek of boodschap.

Praktische informatie

bovenbouw

Elke dag broerdag
auteur: Tineke Honingh
uitgever: Van Holkema & Warendorf

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.