Dansen in diep water – Overleven doe je niet alleen

Laure van den Broeck

331

Dansen in diep water - Overleven doe je niet alleen

Een vliegtuig met elf meiden stort neer op een eiland. Vriendschap, samenwerken en omgaan met (elkaars) verschillen zijn dan essentieel om te overleven. Lukt dit de meiden?

Dit boek is gebaseerd op de klassieker Lord of the flies. Schrijver Laure van den Broeck schreef dit boek omdat ze zich afvroeg hoe het zou zijn als de jongens uit Lord of the flies meisjes waren geweest. Het is een pittig boek. Niet alleen wat betreft leesniveau, maar ook wat betreft inhoud, omdat het de meisjes niet lukt om de harmonie te bewaren op het eiland. Start na het lezen van dit boek een discussie over groepsvorming, leiderschap en samenwerking. Omdat de meisjes allemaal verschillende persoonlijkheden hebben, zijn ook vragen als ‘Op wie lijk jij het meest en waarom?’ goed om te bespreken. En natuurlijk is het ook interessant om terug te grijpen op het orgineel: wat als er elf jongens in het vliegtuig hadden gezeten in plaats van elf meisjes?

Praktische informatie

bovenbouw

Dansen in diep water – Overleven doe je niet alleen
auteur: Laure van den Broeck
uitgever: Lannoo

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.