Reis om de wereld in infographics

Mireia Trius, Joana Casals

1033

Reis om de wereld in infographics

Weet jij wat de populairste kinder- namen in Australië en Zweden zijn? En waarmee kinderen in Rusland ontbijten? Of kinderen in Amerika meer huiswerk krijgen dan in Nederland? Dit boek staat stampvol boeiende weetjes over kinderen wereldwijd en deze informatie is verpakt in een bijzondere vorm, namelijk in infographics.

In de schoolbibliotheek mogen informatieve boeken natuurlijk niet ontbreken, en dit boek is zeker een verrijking. De kinderen leren hoe ze informatie uit grafieken, tabellen en schema’s kunnen halen en dat zullen ze waarschijnlijk met plezier doen, omdat het informatie is die ze zeker zal aanspreken (wat eten kinderen wereldwijd, vieren ze Kerstmis, wat lezen ze, welke spelletjes spelen ze, hoe vieren ze hun verjaardag? enzovoort). Door de keuze voor de infographics-vorm is het boek ook toegankelijk voor kinderen die niet zo dol zijn op lezen.

Praktische informatie

middenbouw

Reis om de wereld in infographics
auteurs: Mireia Trius, Joana Casals
uitgever: Volt

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.