Red De Olifant!

Pieter Feller en Tiny Fisscher

433

Red De Olifant!

Doris en Dee wonen boven kinderboekenwinkel De Olifant. De winkel is van Fien, hun moeder. Maar niet voor lang meer, als het aan de huisbaas ligt. Hij wil de kinderboekenwinkel sluiten en er een koffietent beginnen. Doris en Dee laten dat natuurlijk niet zomaar gebeuren. Ze krijgen hulp van opa, van een echte prinses en zelfs van Tilda, de dochter van de huisbaas.

In Red De Olifant maken kinderen in het eerste hoofdstuk kennis met de wereld van de kinderboekenwinkel. Wat betekent het dat steeds meer mensen hun boeken online kopen, dat er steeds minder interesse is voor boeken en dat de huur van winkels zo hoog is? Tegen de achtergrond van dit soort vragen speelt het verhaal zich af. Daardoor ontstaan originele invalshoeken en krijgt het verhaal verassende wendingen. Een boek over boeken, maar net anders. Een mooi uitgangspunt om met kinderen de wereld van het boek te verkennen.

Praktische informatie

middenbouw

Red De Olifant!
auteur: Pieter Feller en Tiny Fisscher
illustrator: Natascha Stenvert
uitgever: Veltman Uitgevers B.V.

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.