Piraat Blunderbaard. Slechtse piraat ooit.

Amy Sparkes

434

Piraat Blunderbaard. Slechtse piraat ooit.

Bruinmossel Blunderbaard is piraat. Maar om de zeeën te bevaren is hij niet brutaal genoeg, want alleen de beste, brutaalste piraten mogen dat. Als hij binnen een jaar niet brutaal wordt, dan is hij geen piraat meer en moet hij zijn schip inleveren. En dus gaat Blunderbaard aan de slag.

Dit is een makkelijk te lezen boek vol humor en avontuur. Het is in dagboekvorm geschreven en daarnaast wisselen tekstsoorten elkaar af, van verhalend naar lijstjes en brieven die piraat Blunderbaard ontvangt of zelf schrijft. Dankzij de korte tekstjes kunnen de kinderen dit boek goed zelf in de klas lezen. Onderbreking is niet erg. Ze kunnen steeds een kort stukje lezen, zonder de verhaallijn te missen. En dan natuurlijk de moraal van het verhaal… Moet je voldoen aan lijstjes? Wanneer ben je een echte piraat? Ben je niet de beste piraat als je gewoon jezelf bent?

Praktische informatie

middenbouw

Piraat Blunderbaard. Slechtse piraat ooit.
auteur: Amy Sparkes
illustrator: Ben Cort
uitgever: Billy Bones

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.