Het meisje dat nevel weefde

Agnès de Lestrade

519

Het meisje dat nevel weefde

Roos kan de nevel vangen. Van die nevel maakt ze prachtige stoffen om lastige en moeilijke dingen mee te bedekken. Dan krijgt Roos een brief van haar vader, die alles verandert.

Dit prachtige boek verdient een plek op iedere school. Het is een ontroerend, poëtisch verhaal met een hartverwarmend einde. Het schetst in korte tekststukjes wat een echtscheiding doet met een jong kind. Maar dat is niet alles. Het boek bevat schitterende illustraties die soms worden onderbroken door pagina’s van kalkpapier die de nevel verbeelden. De mogelijkheden voor gebruik in de klas zijn eindeloos, zowel in de onder- als middenbouw. Je kunt het boek (voor)lezen als aanleiding voor een gesprek over emoties (Kun je verdriet wegstoppen?), een gesprek over taalgebruik en illustraties (Wat is de beeldspraak in het boek? Waar staat de nevel voor?). Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon (voor)lezen en er samen van genieten.

Praktische informatie

onderbouw

Het meisje dat nevel weefde
auteur: Agnès de Lestrade
illustrator: Valeria Docampo uitgever: De Eenhoorn

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.