Goeie ouwe George

Meg Rosoff

648

Goeie ouwe George

Het is chaos bij de familie Appeltje. Ma Appeltje neemt ontslag als hoofd van het gezin en wil alleen nog maar naar yoga. De kinderen besluiten dat ze een hond willen. Op naar het asiel! Ze kiezen George. Of kiest George de familie Appeltje? Hoe dan ook, George zorgt voor orde bij de familie Appeltje, want George weet hoe het werkt. Mensen zijn net als huisdieren: met een beetje gezond verstand, structuur en discipline komt alles weer goed.

Dit is een humoristisch verhaal over een hond die zijn organisatorische taken buitengewoon serieus neemt en structuur brengt in een chaotisch gezin. Het perspectief ligt bij George. Hij vertelt het verhaal op heerlijk onderkoelde wijze. De illustraties vullen het verhaal op een subtiele en humoristische manier aan. In dit boek herkent iedereen wel iets van zichzelf. Het is heel geschikt om kinderen zelf te laten lezen, maar ook om voor te lezen.

Praktische informatie

middenbouw

Goeie ouwe George
auteur: Meg Rosoff
illustrator: Georgien Overwater
uitgever: Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.