Beschrijving van deze workshop in drie fasen: handvatten, fotografieopdrachten en kritisch beschouwen van gemaakt fotowerk. Over aanzichten, uitsnijdingen, posities en achtergronden. Onder het motto: fotograferen kun je leren!

Bestanden

Klik op de naam van het bestand om het te openen.

Artikel
Uitbreidingen

Inleiding

Het Praxisbulletin-artikel beschrijft een workshop portretfotografie voor de bovenbouw. Daarin maken kinderen twee karaktervolle portretten, eentje voor oma en eentje voor op de eigen slaapkamer. Voorafgaand worden aan de hand van een diapresentatie vier aspecten van portretfotografie besproken: aanzichten, uitsnijdingen, fotograafposities en achtergronden.

In deze internetuitbreiding vindt u de bijbehorende Powerpoint-presentatie en een overzicht van aspecten van portretfotografie voor de kinderen.

Veel fotografieplezier!

Powerpoint-presentatie voor de leerkracht. Te gebruiken in de workshop portretfotografie. Voor kinderen is het lastig alle informatie uit een presentatie te onthouden. Op welke aspecten moeten ze ook al weer letten? Een overzicht op papier van de vier behandelde aspecten is daarom handig.