Beschrijving van deze workshop in drie fasen: handvatten, fotografieopdrachten en kritisch beschouwen van gemaakt fotowerk. Over compositie, selectieve scherpte en achtergronden. Onder het motto: fotograferen kun je leren!

Bestanden

Klik op de naam van het bestand om het te openen.

Artikel
Uitbreidingen

Artikel lezen

Een workshop macrofotografie voor de bovenbouw. Over het groot afbeelden van kleine voorwerpen en ragfijne details, en over de fotografische aspecten compositie, achtergrond en selectieve scherpte. Twee prikkelende uurtjes fotografie!

Het artikel in het Praxisbulletin beschrijft een workshop macrofotografie voor de bovenbouw. In de workshop maken de kinderen eerst kennis met macrofotografie. Daarna leren ze hoe ze tijdens het maken van macrofoto’s rekening kunnen houden met compositie, achtergrond en selectieve scherpte. Uiteraard passen de kinderen de opgedane kennis in de praktijk toe. Ze voeren tien fotografieopdrachten uit. Aan het einde van de workshop worden enkele gemaakte foto’s besproken.

In deze internetuitbreiding vindt u de PowerPointpresentatie die bij de workshop hoort. Bij alle dia’s is een toelichting geschreven die u helpt de presentatie vlekkeloos te verzorgen. U kunt de toelichting eenvoudig samen met de dia’s afdrukken door te kiezen voor de printoptie Notitiepagina in het printmenu van PowerPoint.

Verder zijn als download de opdrachtkaarten, de tafelnummerkaarten en het overzichtsvel van alle opdrachten opgenomen.

Veel fotografieplezier!