De allerbeste beer

Greg Gormley

379

De allerbeste beer

Beer wil graag weten wat voor beer hij is. In de bibliotheek probeert hij daarachter te komen met het boek Beren van de wereld. Nina, een grappig meisje, helpt hem daarbij. Beer besluit om op reis te gaan om andere beren te zoeken en komt er verschillende tegen. Hij lijkt op alle beren, maar toch weer niet helemaal. Wat voor beer is hij toch? Verdrietig keert hij terug naar huis, naar Nina. En daar komt hij erachter dat het antwoord eenvoudiger is dan hij dacht.

De elementen van vergelijking maken dit grootformaat prentenboek interessant: op het eerste gezicht gelijk zijn, maar toch verschillen zien en ontdekken geeft spelenderwijs het inzicht dat niet alles hetzelfde is. Alle beren verschillen, maar wij noemen ze allemaal beer. Als we echt willen weten wie we zijn of wat we bedoelen, moeten we vragen (blijven) stellen of op onderzoek uitgaan. Want ook al verschillen we uiterlijk van elkaar, we hebben toch veel overeenkomsten.

Praktische informatie

onderbouw

De allerbeste beer
auteur: Greg Gormley
illustrator: David Barrow
uitgever: Gottmer

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.