Terra Ultima

Raoul Deleo

582

Terra Ultima

‘De aardbol leek in alle wind-richtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er was iets over het hoofd gezien, er was iets aan de atlassen ontsnapt. Niet iets kleins, nee, een heel continent: Terra Ultima.’

In dit fantasierijke boek vertelt ontdekkingsreiziger Raoul Deleo over een continent met allerlei wonderlijke dieren en planten, dat hij heeft ontdekt. Zou dit continent met deze dieren echt bestaan of is het verzonnen? Of denk jij dat het verzonnen is, omdat je het zelf nog nooit gezien hebt? Moet je een bijzonder, nieuw ontdekt land ongerept laten of moeten we er juist naartoe op vakantie? Laat de kinderen zelf mooie (fantasie)dieren bedenken en hun eigen continent vullen. Omdat het boek geschreven is als een reisverslag kun je het goed gebruiken bij het thema ontdekkingsreizen bij het vak geschiedenis.

Praktische informatie

middenbouw

Terra Ultima
auteur: Raoul Deleo
uitgever: Lannoo

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.