Pip en ei

Alex Latimer

549

Pip en ei

Pip en Ei zijn beste vrienden. Ze lijken als twee druppels water op elkaar, totdat Pip wortels en takjes krijgt. Ei krijgt vleugels en ze kan niet wachten om die te gebruiken! Is de vriendschap tussen Pip en Ei wel bestand tegen deze veranderingen …?

Pip en Ei krijgen elk een heel ander leven, ver bij elkaar vandaan, maar goede vrienden komen altijd bij elkaar terug. Als Ei een nest moet maken voor haar eigen ei, keert zij terug naar de mooie takken van Pip. Een prachtig verhaal over vriendschap en verandering. Moet je als vrienden op elkaar lijken of maakt dat niet uit? Kun je een vriend tijdelijk even loslaten en daarna weer vrienden zijn? Dit hartverwarmende verhaal met liefdevolle illustraties kun je voorlezen, maar je kunt het ook gebruiken om met de kinderen te praten over hun eigen vriendschappen.

Praktische informatie

onderbouw

Pip en ei
auteur: Alex Latimer
illustrator: David Litchfield
uitgever: Veltman Uitgevers

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.