Zoek het even lekker zelf uit

Harrie Meinen

1056

Zoek het even lekker zelf uit

‘Zoek het even lekker zelf uit’, hebben sommige ouders wellicht gedacht tijdens de periode van afstandsonderwijs. Je zit nu in de bovenbouw, dan kun je dat toch? Maar hoeveel gereedschap krijgen de kinderen in het basisonderwijs om straks zelfstandig aan de slag te gaan in het voortgezet onderwijs? Hoe kunnen we kinderen begeleiden om goed te leren plannen en zo grip te houden op het eigen leerproces?

Dit boek bevat praktische opdrachten, ‘Huzzels’, om kinderen te helpen bij planningsvaardigheden. Het richt zich op begaafde kinderen, maar wij vinden dat je het ook prima kunt gebruiken in groep 8, ter voorbereiding op het veel zelfstandiger leren in het voortgezet onderwijs. De opdrachten zijn praktisch en bieden een duidelijke structuur. De kinderen leren om effectief en planmatig te werken. Je kunt hen er zelfstandig aan laten werken of in groepjes.

Praktische informatie

leerkracht

Zoek het even lekker zelf uit
auteur: Harrie Meinen
uitgever: Boom

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.