Word nooit groot

Roald Dahl

607

Word nooit groot

Ben je gehoorzaam, lief en zoet? Dan mag je dit niet lezen. Dit boek is alleen voor rebelse en compleet gestoorde klassen! Durf jij het nu nog aan om dit boek voor te lezen …?

Misschien stoomt elk nieuw levensjaar volwassenen wel langzaam gaar … Zijn alle volwassenen saai? Roald Dahl stelt kinderen gerust die om die reden nooit groot willen worden.
Er zijn allerlei volwassenen die nooit opgroeien. Avonturiers, uitvinders en ontdekkingsreizigers bijvoorbeeld. Gelukkig zullen die er altijd zijn. De beroemde kinderboekenschrijver roept kinderen op om de eerste dierentolk te worden of om een torenhoge chocotaart te bakken. Als iemand zegt: ‘Je maakt me knettergek!’, wees daar dan trots op. Stuur de kinderen de wijde wereld in met de boodschap dat zij de toekomst maken. Laat ze net als Roald Dahl één ding beloven: Word groots, nooit groot!

Praktische informatie

onderbouw

Word nooit groot
auteur: Roald Dahl
vertaler: Anne Douqué
illustrator: Quentin Blake
uitgever: De Fontein

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.