Wie achter deze deur verdwaalt

Denk je weleens als je een deur opendoet: wat zal erachter zitten? Tonke Dragt nodigt je uit om te bedenken welke wereld schuilgaat achter deze prachtige deur op de kaft. Dit boek is een ode aan verhalen bedenken en is een wereld vol fantasie.

Zonder paspoort kom je het Koninkrijk der Kosmopolieten niet in. De klas van meester Tom wil meer weten. Maar om een paspoort te krijgen moeten de kinderen een raadselvisum oplossen. Weet jouw groep welk boek wordt bedoeld met het visum van het land waar je tussen de takken leeft? De kinderen van meester Tom maken uiteindelijk visa voor alle landen waar ze graag naartoe willen. Dit prachtige boek nodigt ieder kind uit naar zijn eigen gewenste en verzonnen land te vertrekken.

Achtergrond informatie

Het boek Wie achter deze deur verdwaalt is gebaseerd op de rel rondom Paspoort dat Els Pelgrom maakte voor Kinderboekenweek in 1982. Het Kinderboekenmuseum heeft een exemplaar van dit paspoort in hun archief en er een artikel over geschreven.

Een jeugdboek vermomd als paspoort, om een fantasiereis mee te maken. Geslaagd idee voor de Kinderboekenweek, maar de uitvoering was zó overtuigend dat de hele oplage in 1982 door justitie in beslag werd genomen.

Lees het hele artikel hier.

Praktische informatie

middenbouw

Wie achter deze deur verdwaalt
auteurs: Rindert Kromhout en Tonke Dragt
illustrator: Linde Faas
uitgever: Leopold

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.