Waarom je kinderboeken moet lezen

Katherine Rundell

796

Waarom je kinderboeken moet lezen

Een prikkelend essay van Katherine Rundell met een voorwoord van Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel. In Waarom je kinderboeken moet lezen, zelfs al ben je oud en wijs vertelt Katherine Rundell waarom kinderboeken zo belangrijk zijn.

Rundell, ook auteur van De ontdekkingsreiziger en Sophie op de daken, betoogt dat jeugdliteratuur niet onderdoet voor volwassenenliteratuur. Het is niet kinderachtig en het is niet altijd in makkelijke taal geschreven. Jeugdliteratuur kan hoop bieden, ons leren over rechtvaardigheid en ons leren ons te verplaatsen in een ander. Aan de hand van voorbeelden uit kinderboeken staat zij stil bij de geschiedenis van de jeugdliteratuur en hoe de stijl door de jaren heen veranderde. De verbeelding die in jeugdliteratuur groots aan bod komt, kan ook een volwassene nog steeds inspireren. Zoals Katherine Rundell zegt: je bent nooit te oud om een kinderboek te lezen!

Praktische informatie

leerkracht

Waarom je kinderboeken moet lezen
auteur: Katherine Rundell
uitgever: Luitingh-Sijthoff

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.