Laat kinderen eens zélf hun eigen decemberfeest (of kerstfeest) organiseren, volgens de theorie van de meervoudige intelligentie, waardoor de competenties van de kinderen breeduit aan bod komen. Voorbeeldthema (groep 6): Een gedicht brengt licht.

Bestanden

Klik op de naam van het bestand om het te openen.

Artikel
Uitbreidingen

Inleiding

Iedere leerkracht kent ze wel: de kinderen, die zich tijdens de les niet kunnen concentreren, maar die direct enthousiast opveren, als ze mogen creëren, organiseren of optreden.
Laat kinderen eens zélf hun eigen decemberfeest organiseren, volgens de theorie van de meervoudige intelligentie (Howard Gardner). Laat uzelf eens verrassen door de competenties van kinderen en laat ook de ouders hier deelgenoot van zijn. Geniet gezamenlijk van een samenzijn tijdens de decembermaand…

In deze internetuitbreiding vindt u een planningsformulier decemberviering en de acht intelligenties volgens Howard Gardner (illustratie)

Planningsformulier decemberviering

Op het centrale planningsformulier, dat u op het (digitale) schoolbord toont, vult u de samen met de kinderen kolom 1 en 2 in. Vervolgens gaan de kinderen in de verschillende werkgroepen bij elkaar zitten. Ze krijgen allemaal een eigen planningsformulier (op A4-formaat) en vullen dit in.