Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

‘Hallo, ik ben een regenworm en vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda.’ Wat zou een vroedmeesterpad over een koala te vertellen hebben? En zou de brulaap écht een eenhoorn hebben gezien? Wat vinden ze zo interessant aan elkaar? En wanneer mag het gilamonster eindelijk z’n verhaal doen?

Bibi Dumon Tak laat dieren spreek- beurten houden over … elkaar! Sommigen nemen dit heel serieus en vertellen allemaal interessante feitjes. Anderen raken wat afgeleid en praten vooral over zichzelf. Hoe dan ook, je leert sowieso iets boeiends en nieuws over dieren uit het hele dierenrijk. Dit boek kan de kinderen inspireren om zelf spreekbeurten te houden over dieren die zij interessant vinden. Zijn er dieren die samenwerken of die juist vijanden zijn van elkaar? Wat zouden ze tegen elkaar zeggen als ze dezelfde taal spraken?

Praktische informatie

middenbouw

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda
auteur: Bibi Dumon Tak
illustrator: Annemarie van Haeringen
uitgever: Querido

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.