Basisartikel voor het maken van een spannende ontdekkingstocht door de herfst, de winter, de lente en de zomer. Met bijbehorend materiaal op de website. Aflevering 2: de winter.

Bestanden

Klik op de naam van het bestand om het te openen.

Artikel
Uitbreidingen

Inleiding

Deze internetuitbreiding hoort bij het Praxisbulletin-artikel “Vierseizoenenwandeling” van Inez van Goor. Naar aanleiding van dit bladartikel verschijnen deze jaargang vier uitbreidingen op deze site: Herfst, Winter, Lente en Zomer.

Zoals voor een gymles een gymlokaal noodzakelijk is, zo heb je voor natuuronderwijs de natuur nodig. Goed natuuronderwijs begint dus buiten. Buiten met de dingen bezig zijn, is immers veel leuker dan binnen plaatjes uitknippen. En je doet ook meer ervaringen op. Want een getekend lieveheersbeestje kriebelt niet op je hand. En een bloem op een foto ruik je niet. Voor kleuters geldt – nog sterker dan voor oudere kinderen – dat hun eigen activiteit en ervaring, hun beleving en betrokkenheid voorwaarden zijn om effectief te kunnen leren.

De Vierseizoenenwandeling is de titel van een serie van vier internetbijdragen die beschrijven hoe u samen met de kleuters een spannende ontdekkingsreis kunt maken door de herfst, de winter, de lente en de zomer.

In deze internetuitbreiding de bijbehorende materialen: het introductieverhaal en de activiteitenkaarten.

Serie: Seizoensthema

Lees ook de andere artikelen uit deze serie: