Kinderen leren zien dat er verschillende stijlen van illustraties zijn en dat auteur en illustrator vaak als een hecht team samenwerken.

Bestanden

Klik op de naam van het bestand om het te openen.

Artikel
Uitbreidingen

Imme Dros en Harrie Geelen (partners)
In het begin lieten ze elkaar hun werk doen, later hadden ze natuurlijk wel een mening over elkaars werk. Het is gebeurd dat Imme tekst heeft aangepast omdat Harrie servies op een bepaalde manier wilde illustreren. Dat is liefde. Veel van elkaar kunnen verdragen, ruzie maken, maar er ook weer samen uit komen en soms een beetje toegeven.

Familie Kuypers
Vader verzon altijd verhalen, dit heeft de kinderen beĆÆnvloed. In het begin werkten ze samen. Sjoerd schreef de verhalen, Hans de muziek en de zus een poppenspel. Ze versterkten elkaar hierin. Vanwege de familieband konden ze alles tegen elkaar zeggen, of bijvoorbeeld tekst van Sjoerd aanpassen zonder dat daar ruzie van kwam.

Koos Meinderts en Annette Fienieg (partners)
Zij maken samen een boek. Ieder heeft zijn eigen manier van werken, maar daarmee kun je elkaar juist aanvullen. Niet alles is in keer goed, soms moeten illustraties een paar keer over.

Maranke Rinck en Martijn van der Linden (partners)
Zij praten eerst heel lang over waar een nieuw verhaal over moet gaan. Daarna gaat Maranke schrijven. Ze zien aan elkaars gezicht wat de ander denkt, dus liegen kan niet. Omdat ze samenwonen, moet je, ook als je het niet eens bent met elkaar, toch samen koken en afwassen. Daar moet je een manier voor vinden. Zaken uit hun eigen leven zijn inspiratie voor de verhalen.

Jacques Vriens en Annet Schaap (vrienden)
Annet Schaap had eerst een heel ander beeld van Meester Jaap in haar hoofd dan Jacques. Vriendschap betekent voor hen dat je alles tegen elkaar kunt zeggen, zonder dat de ander daardoor meteen gekwetst is.