Thuis in de toekomst

Madeleine Finlay

342

Thuis in de toekomst

Welke problemen veroorzaakt de klimaatverandering en welke creatieve oplossingen zijn er allemaal? Eten we in de toekomst een lunch met sprinkhanen? Gebruiken we slakkenslijm als pleisters? Kun je van uitlaatgassen kunst maken? Groeit jouw kleding vanzelf met jou mee?

Dit boek staat barstensvol interessante uitvindingen voor een klimaatneutraal leven. Aan de hand van alledaagse locaties zoals de keuken, de badkamer en de school worden klimaatproblemen uitgelegd en toekomstige of al bestaande creatieve oplossingen geboden. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met tekeningen die al deze futuristische ideeën voorstelbaar maken. Aan het eind staan eenvoudige ideeën die de kinderen in hun eigen leven kunnen toepassen. Ook interessant om in te zetten bij een thema over duurzaamheid en/of toekomst. Wat voor uitvindingen bedenken de kinderen zelf?

Praktische informatie

bovenbouw

Thuis in de toekomst
auteur: Madeleine Finlay
illustrator: Jisu Choi
uitgever: Gottmer

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.