Teach Like a Champion 3.0

Doug Lemov

523

Teach Like a Champion 3.0

Teach Like a Champion 3.0 is de opvolger van Teach Like a Champion 2.0. Het is een boek voor de dagelijkse onderwijspraktijk en direct toepasbaar in de groep.

Doug Lemov is een Amerikaanse onderwijsvernieuwer, maar deze uitgave is toegespitst op het Nederlandse onderwijssysteem. In het boek worden 63 technieken beschreven: de technieken uit versie 2.0 zijn aangescherpt en er zijn 13 nieuwe technieken toegevoegd. Om te begrijpen waarom de technieken effect hebben, worden ze in verband gebracht met de werking van het brein en onderbouwd met nieuwe wetenschappelijke inzichten. De technieken, in heldere hoofdstukken onderverdeeld, worden voorafgegaan door de vijf principes van lesgeven (een mentaal model). De technieken zijn voor alle leerkrachten: de beginnende leerkracht vindt houvast, de ervaren leerkracht verfijning.

Praktische informatie

leerkracht

Teach Like a Champion 3.0
auteur: Doug Lemov
uitgever: CED-Groep

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.