Sloop dit boek!

Keri Smith

686

Sloop dit boek!

Als je een boek leest, bepalen je eigen ideeën, reacties en emoties hoe je het boek beleeft. Dat gegeven trekt de maker van dit prentenboek tot in het extreme door. Hij laat je het plezier in lezen en de verschillende kanten van boeken ontdekken. Ook al doet de titel anders vermoeden.

Kinderen die moeite hebben met lezen, beleven vaak geen plezier aan lezen. De titel van dit prentenboek zal deze kinderen daarom misschien juist aanspreken. Het boek is de kinderversie van de bekende serie Wreck this journal. Opdrachten als: ‘Druk hier, klop daar en blaas hier – hoeveel verschillende geluiden kun je eigenlijk maken met dit boek?’ zorgen voor echte interactie tussen het kind en het boek. Het lezen ervan activeert alle zintuigen en bij het herlezen zullen de kinderen ervaren dat je een en hetzelfde boek steeds op een andere manier kunt beleven.

Praktische informatie

middenbouw

Sloop dit boek!
auteur: Keri Smith
uitgever: Van Goor

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.