Ridder Roa en de boze tovenaar

Welkom in het moderne sprookje, waarin Roa liever de ridder dan de prinses is. Kan ridder Roa de heks verslaan en alle mannelijke ridders redden? Eindigt dit sprookje ook met: En zij leefden nog lang en gelukkig …?

Pim Lammers speelt met de regels van sprookjes. Zijn heksen altijd gevaarlijk en tovenaars altijd goed? Kunnen prinsessen ridders worden? Moet een prinses altijd met een ridder of prins trouwen? Bespreek samen of deze regels anders kunnen zijn. Laat de kinderen zelf een sprookje verzinnen waarin alles anders is dan zij gewend zijn. Een missverkiezing voor draken, een datingprofiel voor een tovenaar en een trouwerij van twee tovenaars – dat is allemaal mogelijk in dit avontuur van ridder Roa. Toen alle ridders op waren en er niemand was om de andere ridders te redden, mocht regel 341 gebroken worden: prinses Roa werd een ridder!

Praktische informatie

middenbouw

Ridder Roa en de boze tovenaar
auteur: Pim Lammers
illustrator: Natascha Stenvert
uitgever: Zwijsen

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.