Rennen!

Cora Sakalli

651

Rennen!

Loep is een meisje van 11 dat niet kan stilzitten. Ze is altijd druk, ook in haar hoofd. Als haar zusje Juna valt en in het ziekenhuis belandt, krijgt Loep de schuld. Haar moeder besluit dat beter even bij haar oom en tante kan wonen. Loep vindt het niks, maar ze denkt: als ik me rustig gedraag, mag ik vast snel terug… Maar dan moet ze niet in de problemen komen. En dat is best lastig op een nieuwe school, waar een verlaten pretpark in de buurt is.

Loep heeft een ontwapenend karakter. Dat maakt haar bijzonder, maar het
is wel lastig als de wereld om je heen moeite met je heeft. Het boek behandelt verschillende thema’s zoals vriendschap, pesten, grenzen verleggen en vertrouwen. Als daar aanleiding toe is, kun je die in je groep bespreken. Het verhaal heeft de nodige dynamiek en is geen moment saai. Actueel is het ook, met bijvoorbeeld vlogs en appjes. En het eind van het boek? Dat past precies bij Loep en haar verhaal…

Praktische informatie

bovenbouw

Rennen!
auteur: Cora Sakalli
uitgever: Moon

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.