Quotum

Marloes Morshuis

780

Quotum

De aarde is vol. Er kunnen geen mensen meer bij. De wereldraad heeft een quotum ingesteld: een maximum aantal inwoners per land. Axel en Tommy vallen buiten het gestelde quotum. Er is voor hen geen plek meer. Maar misschien biedt de slinkstad uitkomst. In de slinkstad telt iedereen voor de helft. De inwoners mogen daarom maar weinig: ze mogen geen school, stroom, telefoon of huisdier. Maar daardoor kunnen ze wel blijven. Of toch niet?

Wanneer is vol echt vol? Krijgen we echt met dit probleem te maken? En zo ja, wat gebeurt er dan? Dit boek, dat het eerste deel is van een tweeluik, is een prachtige basis voor een discussie over actuele thema’s. Bespreek het met de kinderen en behandel in het verlengde daarvan bijvoorbeeld ook zaken als de eenkindpolitiek die tot 2015 in China gold en grote ontwikkelingen in de geneeskunde: stel dat we iedereen beter kunnen maken, raakt de aarde dan overbevolkt?

Praktische informatie

bovenbouw

Quotum
auteur: Marloes Morshuis
uitgever: Lemniscaat

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.