Professor S. en de gestolen breinbril

Erik Scherder, Fred Diks, Mariëlle van de Beek

221

Professor S. en de gestolen breinbril

Tycho zit in een rolstoel, maar kan ontzettend goed tennissen. Zijn grote droom is om zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen. Hoe kan hij nog beter worden?

Met de unieke breinbril van Professor S. willen Tycho en zijn vrienden een kijkje nemen in Tycho’s hersenen. Maar eerst moeten ze de bril terugkrijgen, want die is net gestolen … In dit spannende verhaal ontdekken de kinderen allerlei feitjes over de hersenen: je kunt niet horen zonder je hersenen, je hersenen bepalen of je reflex- of emotionele tranen huilt en natuurlijk hoe je het best kunt trainen. De kleurrijke illustraties laten duidelijk zien hoe je hersenen eruitzien en wat de verschillende onderdelen doen. De non-fictie stukken over hersenfeitjes herken je aan een ander lettertype, zodat je feit en fictie goed kunt onderscheiden. Daarnaast biedt het verhaal gelegenheid om stil te staan bij de Paralympische Spelen en sporten met een beperking.

Praktische informatie

bovenbouw

Professor S. en de gestolen breinbril
auteurs: Erik Scherder, Fred Diks, Mariëlle van de Beek
illustrator: Mariëlle van de Beek
uitgever: Volt

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.