Lekker luisteren waar en wanneer jij maar wilt, dat is het principe van een podcast. We hebben een top 10 gemaakt van interessante podcasts voor en over het onderwijs.

 

Er zijn veel interessante podcasts voor leerkrachten en andere onderwijsdeskundigen. Ben je niet bekend met het fenomeen podcast, lees dan hier hoe het werkt.

Zo beluister je een podcast

  • Een podcast is een audiobestand dat je kunt vinden op internet en on demand op een computer of smartphone kunt beluisteren. De meeste podcasts zijn gratis.
  • Voor elk interessegebied is er wel een podcast te vinden. Er is een ruim aanbod van Nederlandse, maar ook internationale podcasts.
  • Podcasts lopen in vorm uiteen: van praatprogramma’s die eerder op de radio te beluisteren waren tot een monoloog, reportage, hoorspel of verhaal. Een podcast verschijnt bijna altijd in serievorm met steeds nieuwe afleveringen.
  • Via Google vind je eenvoudig (nieuwe) podcasts op jouw interessegebied. Via de betreffende site kun je direct luisteren.
  • Voor het afspelen van een podcast op je smartphone is het handig om eerst een podcastapp te installeren. Daarmee kun je podcasts vinden, automatisch nieuwe afleveringen binnenhalen en afspeellijsten maken. Er is een groot aanbod van (gratis) podcastapps voor verschillende besturingssystemen (iOS en Android).

Downloads

Klik op de naam van het bestand om het te openen.