Praktisch maandblad voor primair onderwijs

CADEAU: COMPLETE MUSICAL

Waarom worden muziek-, drama- en handvaardigheidslessen alleen in groep 8 samengevoegd tot een musical? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Daarom geeft Praxisbulletin alle abonnees deze winter een complete musical voor groep 3-4-5 cadeau.

Met de uitgewerkte lessenserie op praxisbulletin.nl kun je direct aan de slag met spel, zang, muziek en dans in jouw groep. In tien laagdrempelige lessen bouw je met je groep aan een musical.

Scroll naar beneden en bekijk wat je ontvangt en hoe eenvoudig het is om aan de slag te gaan met deze musical.

Professor Proflovsky en de vier seizoenen

Wanneer de verjaardag van de gekke Professor Proflovsky veel te snel voorbij gaat, besluit hij een tijdmachine te bouwen, zodat hij snel weer jarig is. Maar in plaats van een jaar vooruit, brengt de machine hem en zijn vrienden steeds precies één seizoen verder. Met al die wisselende weersomstandigheden had Professor Proflovsky geen rekening gehouden …

Bij Praxisbulletin nummer 6 van dit schooljaar ontvang je de musical bestaande uit:

  • Complete lessenserie met praktische tips
  • Alle liedjes ingezongen en instrumentaal
  • Bladmuziek
  • Script
  • Poster

Geen gedoe

Je denkt misschien: dat klinkt als een hoop gedoe, een musical. Maar dat valt reuze mee. Met deze lessenserie wordt het je juist makkelijk gemaakt.

  • Van alle liedjes staan karaokeversies en ingezongen versies op praxisbulletin.nl. Hiermee leer je de kinderen de liedjes. Je hoeft dus zelf niet muzikaal te zijn.
  • Op praxisbulletin.nl staan ook de complete, eenvoudig te volgen lesinstructies. Als je geen inspiratie of tijd hebt, hoef je niks zelf te bedenken.
  • Het verhaal kent vier rollen, die in alle scènes door andere kinderen gespeeld kunnen worden. Dus geen gedoe met oneerlijke rolverdelingen. Kinderen die minder graag acteren, kunnen decorhulpje zijn of een extra muziekinstrumentrol krijgen.
  • De musical is zo geschreven dat de kinderen nauwelijks dialoog hoeven te kennen.  Daarom heb je, na het aanleren van de liedjes, maar één doorloop nodig om het geheel in elkaar te zetten.
  • De musical duurt een half uur. Je kunt hem gemakkelijk aan het eind van de dag opvoeren wanneer de ouders hun kinderen komen ophalen, in de gymzaal bijvoorbeeld. Je kunt natuurlijk ook andere groepen uitnodigen.

Praxisbulletin is al bijna 40 jaar het meest gelezen onderwijsblad van Nederland. Als abonnee ontvang je tien keer per jaar het blad vol praktische lesideeën, inspiratie en actuele achtergrondinformatie over onderwijsontwikkelingen. Daarnaast heb je onbeperkt toegang tot het online archief van Praxisbulletin ruim tien jaar aan kant-en-klare lessen, printbladen, muziek voor ieder thema en praktische tips.

Bekijk op deze pagina een inkijkexemplaar.