Mijn schaduw is roze

Scott Stuart

728

Mijn schaduw is roze

‘Mijn vaders schaduw is blauw. Heel erg blauw. Alle schaduwen, van iedereen in mijn familie, zijn blauw. Maar die van mij is heel anders. Anders dan je verwacht. Die van mij is niet blauw … Mijn schaduw is roze!’

We doen ons soms anders voor dan we willen, alleen omdat de buitenwereld dat van ons vraagt. Dat geldt ook voor de hoofdpersoon in dit boek, maar hij wil dat niet meer. Zijn vader vindt dat lastig. Eerst wil hij zijn zoon niet naar school laten gaan in de kleren die hij zelf kiest. Maar later stimuleert zijn vader dat juist! Met dit boek kun je met de kinderen bespreken of er dingen zijn die alleen voor jongens of alleen voor meisjes zijn, of dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is.

Praktische informatie

onderbouw

Mijn schaduw is roze
auteur en illustrator: Scott Stuart
uitgever: Pelckmans

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.