Meneer Droste van het Kinderboekenmuseum

Sjoerd Kuyper

316

Meneer Droste van het Kinderboekenmuseum

Meneer Droste is nachtwaker van het Kinderboekenmuseum, maar hij gaat met pensioen. Het liefst wil hij in het museum blijven, net als al die schrijvers en tekenaars die daar met hun boeken eeuwig een plek hebben gevonden. Dus besluit meneer Droste een boek te schrijven, maar schrijven is een stuk moeilijker dan hij dacht …

Ontdek met de kinderen wat er fout gaat bij de verhalen van meneer Droste. Waarom is zijn griezelverhaal niet griezelig en zijn grappige verhaaltje niet grappig? Ideaal voor jonge schrijvers om te leren hoe ze een verhaal moeten schrijven. Ook dit boek sluit goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek: Worden wat je wil. Hoe word je schrijver?
Ga met de groep op speurtocht door het boek. In het boek worden veel boektitels genoemd, maar de schrijvers staan er niet bij. Ook wordt er iets verteld over schrijvers, maar hun namen worden niet genoemd. Wie herkent de meeste schrijvers?

Praktische informatie

bovenbouw

Meneer Droste van het Kinderboekenmuseum
auteur: Sjoerd Kuyper
illustrator: Sylvia Weve
uitgever: Hoogland & Van Klaveren

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.