Een tijdschrift maken is ontzettend leuk. Veertig jaar lang hebben heel veel mensen met veel plezier aan Praxisbulletin gewerkt. Het bulletin gaat nu online verder, maar niet voordat we jullie ons geheim van de smid hebben verklapt. Ga zelf aan de slag met een themanummer rond jullie groep of wereldoriëntatieproject of sportdag of …

Een tijdschrift waar je in kunt bladeren, dat je kunt bewaren, erbij kunt pakken op een willekeurig moment: het heeft iets magisch. Zeker als het onderwerp jou aangaat. En al helemaal als je er zelf aan hebt bijgedragen. Een tijdschrift dat gemaakt is door jouw groep is een blijvende herinnering voor de kinderen aan hun schooltijd. En het maakproces is ontzettend leuk!

Op ontdekking

Verzamel een flinke stapel verschillende soorten tijdschriften. Laat je groep er een minuut of vijf doorheen bladeren. Wat valt de kinderen op? Maak vervolgens groepjes van vier en laat de kinderen op zoek gaan naar overeenkomsten in de tijdschriften. Laat hen minstens tien punten verzamelen.
Bespreek de bevindingen samen. Wat valt de kinderen op aan de vormgeving? En hebben ze ontdekt dat tijdschriften uit allerlei onderdelen bestaan? Rubrieken, een inhoudsopgave en advertenties, noem maar op.

Download het hele artikel met tips

Klik op de naam van het bestand om het te openen.