Lekker griezelen met Halloween, of gewoon in de klas. Maak het samen met de kinderen superspannend met dit spokenlied.

Bestanden

Klik op de naam van het bestand om het te openen.

Muziek
Artikel

Lesactiviteiten

Voor u deze extra lesactiviteiten gebruikt, leert u de kinderen het lied. Met het lied als basis kunnen ze enge geluiden bedenken en maken met hun stem en instrumenten, tweestemmigheid in het lied onderzoeken en een intro en naspel spelen bij het lied.

Opdrachten

– Laat het lied horen en laat de kinderen hun hand opsteken als er tweestemmig gezongen wordt. Bespreek het goede antwoord.

– Laat het lied horen en vraag de kinderen of ze na afloop met hun stem enge geluiden kunnen maken. Vraag ze om die geluiden te benoemen. (bijvoorbeeld: janken, huilen, lachen als een heks, een spokende spook).

– Laat wat verschillende instrumenten zien en vraag de kinderen of ze een idee hebben hoe je spannende geluiden kunt maken met deze instrumenten. Laat ze vrij associĆ«ren en keur zo veel mogelijk goed. De geluiden mogen ook gemaakt worden op en met voorwerpen uit het lokaal.

– Laat de kinderen als intro en naspel bij het lied de eerder bedachte geluiden maken met hun stem en instrumenten. Als de liedtekst begint, houden de geluiden op.

– Nu mogen de kinderen proberen het liedje mee te zingen met de karaokeversie. Probeer het ook met het zelfbedachte intro en naspel met de geluiden. Verdeel de groep daarvoor eventueel in een geluiden-groep en een zanggroep.

– Als uitbreiding op voorgaande activiteiten kan het leuk zijn om het geheel uit te voeren met aankleding, bijvoorbeeld met Halloween. U kunt het hele lied met intro en naspel dan ook opnemen.