Lastige ouders, moeilijke kinderen

Hans Kaldenbach

387

Lastige ouders, moeilijke kinderen

Dat leerlingen ouders hebben, is een feit. Dat sommige ouders direct partij kiezen voor hun kind, komt ook steeds vaker voor. Hoe beweeg je je als leerkracht in dit krachtenveld? Hoe breng je je boodschap over, zorg je voor verbinding met de ouders én stel je je grenzen?

Over omgaan met ouders zijn al veel boeken geschreven. Wat maakt dit boek dan anders? In de eerste plaats is dat de aandacht die wordt besteed aan de professionele grondhouding van de leerkracht. Het is die grondhouding die samen met jouw vakmanschap als leerkracht bepaalt of oudercontact wel of niet escaleert. Daarnaast wisselen in het boek praktijksituaties zich af met adviezen. Hoe stel je grenzen aan lastige ouders? Wat doe je als ouders op een respectloze manier over school praten? De adviezen zijn kort en bondig, en soms misschien wat kort door de bocht, maar ze laten je in ieder geval inzien dat lastige ouders niet uniek zijn, en de omgang met ze ook niet.

Praktische informatie

leerkracht

Lastige ouders, moeilijke kinderen
auteurs: Hans Kaldenbach
uitgever: Prometheus

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.