Koninginnedag op 30 april, het is voorbij… Het einde van een tijdperk. Dus de hoogste tijd voor een terugblik op het Koninklijk Huis, de geschiedenis ervan en de koningin als ‘reisleidster’ langs dorpen en steden.

Bestanden

Klik op de naam van het bestand om het te openen.

Artikel
Uitbreidingen

Inleiding

Het artikel beschrijft hoe u uw kinderen zelf een quiz kunt laten maken over Koninginnedag en het koninklijk huis. Op 30 april 2013 is er géén Koninginnedag, maar zal de abdicatie plaatsvinden van koningin Beatrix en de inhuldiging van Willem-Alexander als nieuwe koning van Nederland. Het betekent ook meteen het einde van een tijdperk. Want koning Willem-Alexander zal de Koningsdag vanaf 2014 vervolgens op een andere datum vieren (27 april) en die dag ook anders gaan invullen dan zijn moeder. Dus de hoogste tijd voor een terugblik.

In deze internetuitbreiding vindt u een PowerPoint-presentatie met een voorbeeld van de Koninginnedagquiz en de bijbehorende handleiding. U kunt deze Powerpoint-presentatie gebruiken, om de kinderen alvast een idee van de quiz te geven. Maar u kunt de quiz uiteraard ook direct spelen en de kinderen de antwoorden binnen een bepaalde tijd laten opzoeken.