Kwaliteit door gespreid leiderschap

Anje Ros, Brigit van Rossum

556

Kwaliteit door gespreid leiderschap

Wat kan de schoolleider bijdragen aan onderwijskwaliteit? In tien schoolportretten wordt beschreven hoe gespreid leiderschap de onderwijskwaliteit kan bevorderen. Het boek laat zien dat het recept van gespreid leiderschap een aantal basiselementen omvat, maar ook altijd een schoolspecifieke uitwerking kent. Het onderwijs kent geen one size fits all. Toch kunnen scholen voor ontwikkeling zorgen door te leren van elkaars ervaringen.

De redactie was aanwezig bij de presentatie van dit boek. De gesprekken met de verschillende schoolleiders en hun ervaringen met gespreid leiderschap leverden een nieuw inzicht: dit concept biedt een kans aan iedere school om te ontwikkelen met aandacht voor de eigen schoolvisie. Dit boek spoort iedere school aan tot reflecteren en stimuleert om te gaan bekijken hoe het gesteld is met het leiderschap binnen de eigen school.

Praktische informatie

leerkracht

Kwaliteit door gespreid leiderschap
auteurs: Anje Ros, Brigit van Rossum
uitgever: Koninklijke van Gorcum B.V.

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.