Kinderen laten schrijven kan in verschillende vormen, bijvoorbeeld door ze te laten beschrijven wat je met je zintuigen waarneemt. Daarmee maken ze hun verhaal levendiger.

Bestanden

Klik op de naam van het bestand om het te openen.

Artikel
Uitbreidingen
Wegdroomverhaal

Het strand

Stel je eens voor dat je op het strand zit. Je voelt de zon heerlijk warm schijnen op je huid. Een zachte, zwoele wind aait je gezicht. Je hoort de zee. De golven rollen keer op keer kabbelend het strand op en trekken zich weer terug.
In de verte hoor je kinderen die spelen met een bal. Ze gillen en lachen. Je voelt zand tussen je tenen. De zon brandt in je nek. Je moeder smeert je schouders in. De zonnebrand ruikt lekker. Het ruikt naar vakantie.
In de verte hoor je zeemeeuwen krijsen. Daar komt je vader aanlopen met een ijsje. Daar heb je wel zin in. Je proeft de zoete vanillesmaak op je tong. Je ruikt de chocola die in het hoorntje zit.

Als het ijsje op is, wil je vader met je de zee in. Het water is nog best koud. Je vader zegt dat je gewoon – hup – een keer helemaal onder moet. Dat doe je. Heel even heb je kippenvel, zo koud is het water, maar daarna is het lekker. Als je weer gaat staan, voel je de zon weer op je schouders branden. Jullie gaan overgooien met de bal. Je maakt een sprong om de bal te vangen maar je plonst in het water. Bah, zeewater in je mond. Het is heel zout. Straks moet je maar nog een ijsje eten.

Andere artikelen uit deze reeks:

Op reis

Film en muziek

Potten en pannen

Lekker vies!

Verboden liefde

Verboden liefde