Kantelende scholen

Luc F. Greven

460

Kantelende scholen

Iedere leerkracht speelt weleens met de gedachte dat het anders moet en kan, om vervolgens weer over te gaan tot de orde van de dag. Dit boek laat zien hoe je het onderwijs wel kunt kantelen, hoe je tot nieuwe inzichten komt én tot de uitwerking ervan. Bedenk wel: verandering is geen verplichting. Iedere verandering moet een hoger doel dienen.

Het boek richt zich tot de leerkracht en geeft handreikingen om kantelingen in het onderwijs te realiseren. Er staan lijstjes in, maar ook schetsen uit de praktijk. De rubriek ‘Dit helpt!’ bespreekt systematisch hoe een team, vanuit een visie, samen het onderwijs van de toekomst vormgeeft. Het gaat niet om de theorie, maar om de actie. Het gaat dus over het handelen van de leerkracht, de leerling, de schoolleider en de bestuurder. Kies de kanteling die bij jou of bij jullie school past. Vraag daar als het nodig is hulp bij.

Praktische informatie

leerkracht

Kantelende scholen
auteur: Luc F. Greven
uitgever: Instondo

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.