Het wilde dierenorkest

Dan brown

832

Het wilde dierenorkest

Maestro Muis reist over land en zee, op zoek naar dieren voor zijn orkest. Maak in een versje kennis met alle dieren, zoals de bange struis en de kleine kevers. Het boek staat vol raadsels, puzzels, prachtige beelden, spreuken en op elke bladzijde kun je de bezige bij zoeken. Je blijft nieuwe dingen ontdekken, terwijl je luistert naar muziek via de app en QR-codes

Dit boek heeft veel verschillende lagen. De muziek, gecomponeerd door Dan Brown zelf, maakt van iedere bladzijde een muziekles. De versjes zijn uitermate geschikt om aandacht te besteden aan het fonemisch bewustzijn. En bovendien kunnen de kinderen in de leeshoek alles nog eens rustig doornemen en de puzzels in het boek maken. Vaak mist een boek met zoveel doelen en mogelijkheden de kern, namelijk een goed verhaal, maar ook daar slaagt Dan Brown, bekend van zijn boeken voor volwassenen, nu bij dit kinderboek in.

Praktische informatie

onderbouw

Het wilde dierenorkest
auteur: Dan Brown
illustrator: Susan Batori
uitgever: Luitingh-Sijthoff

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.