Het jaarlijkse themaboek van Praxisbulletin gaat het over taal en verbeelding, verbeelding en taal. In heel veel varianten. Het gaat over het gebruiken van je fantasie. Over het gebruiken van taal. Alle ideeën in dit themaboek gaan over leren te verbeelden en leren om taal te gebruiken.

Bestanden

Klik op de naam van het bestand om het te openen.

Artikel

Lees ook de uitbreiding

Bij dit artikel hoort een online uitbreiding.

Dit themaboek

LEREN

In dit themaboek gaat het over taal en verbeelding, verbeelding en taal. In heel veel varianten. Het gaat over het gebruiken van je fantasie. Over het gebruiken van taal. Over het gebruiken van beelden en taal. Alle ideeën in dit themaboek gaan over leren te verbeelden en leren omtaal te gebruiken. En het uitgangspunt is natuurlijk: leren! Kinderen, die over zichzelf en de wereld omhen heen leren. Kinderen, die leren verder te kijken dan hun neus lang is!

ONTWIKKELING

We sluiten aan bij de ontwikkeling van kinderen. Er is eerst: ikke, ikke en de rest kan stikken. Dan komt: jij bent er ook?! Daarna gaat het hard. De wereld wordt groter: het gezin, de klas, de straat, het plein, de wijk, de stad, de wereld… Leren gebeurt altijd in relatiemet de ander, de andere wereld. Kunst is eenmanier omde wereld te ontdekken, te verwoorden. Het is een van de belangrijkstemanieren omde wereld te interpreteren. Zowel door kunst te creëren als door er op te reageren.