Het huis van Hopper

Yvonne Jagtenberg

221

Het huis van Hopper

Giorgio Morandi schilderde elke dag dezelfde flessen en vazen. Frida Kahlo schilderde zichzelf. Meret Oppenheim maakte de vreemdste voorwerpen en Jean-Michel Basquiat maakte muurschilderingen van graffiti in bonte kleuren. En heb je de werken van Paul Klee weleens gezien?

Dit fraai geïllustreerde boek laat kinderen kennismaken met een bonte verzameling van kunstenaars uit de afgelopen twee eeuwen. Van grote namen zoals Vincent van Gogh en Frida Kahlo tot onderbelichte meesters zoals Charlotte Salomon, Paula Rego en Alexander Calder. Achter in het boek staat een overzicht per kunstenaar. Het huis van Hopper is bij uitstek geschikt voor lessen over kunstgeschiedenis en biedt inspiratie voor eigen kunstprojecten. Kun jij kleuren gebruiken als Munch en Hockney? Zo precies en gedetailleerd werken als Hopper? Dit boek besteedt ook veel aandacht aan vrouwelijke kunstenaars.

Praktische informatie

bovenbouw

Het huis van Hopper
auteur: Yvonne Jagtenberg
uitgever: Querido

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.