Het Ding

Simon Puttock

410

Het Ding

Opeens valt er een Ding uit de lucht. Vier dieren vinden het Ding en raken met elkaar in gesprek. Want wat is het Ding? Van wie is het? Wat doet het? En waarom bestaat het eigenlijk? Uiteindelijk ontaardt het verschijnen van het Ding in een wereldwijd mediacircus.

Dit geestige prentenboek is uit het Engels vertaald door Gouden Griffel- winnares Bette Westera. Het gaat over vriendschap en de zin van het leven, maar ook over tolerantie en omgaan met het vreemde. Door deze gelaagdheid is het boek geschikt voor zowel onder- als middenbouw. Ook kun je het prima gebruiken als uitgangspunt voor woordenschatontwikkeling en denkgesprekken in de klas. Hoe geef je woorden en betekenis aan iets wat je niet kent en herkent? Bijzonder is bovendien het open einde, een zeldzaamheid in de jeugdliteratuur, en een geschikt onderwerp voor literatuureducatie.

Praktische informatie

onderbouw

Het Ding
auteur: Simon Puttock
illustrator: Daniel Egnéus
vertaling: Bette Westera
uitgever: Luitingh-Sijthoff

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.