Groot Biegel Sprookjesboek

Paul Biegel

446

Groot Biegel Sprookjesboek

Wat maakt een sprookje een sprookje? Moet het gaan over lang geleden en ze leefden nog lang en gelukkig? Paul Biegel schrijft over kabouters, feeën en andere sprookjesfiguren, maar geeft er een nieuwe invulling aan.

Gebeurtenissen uit het dagelijks leven worden onderdeel van een magische wereld. Paul Biegel geeft voor alledaagse verschijnselen een poëtische verklaring. Twee kinderen die een gouden bal overgooien zijn bijvoorbeeld beeldspraak voor het opkomen en ondergaan van de zon. Paul Biegel speelt met taal en verzint prachtige, nieuwe woorden: kalme- talmzalm en een kwaje-graaihaai. Vraag de kinderen welke betekenis zij deze woorden geven. Kunnen ze zelf ook zulke fantasierijke woorden bedenken? Charlotte Dematons heeft deze magische wereld in sfeervolle illustraties gevat. Heerlijk om in te verdwijnen.

Praktische informatie

middenbouw

Groot Biegel Sprookjesboek
auteur: Paul Biegel
illustrator: Charlotte Dematons
uitgever: Gottmer

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.