Renske Vlug is leerkracht op de Hollandse School Limited Singapore en daar ook curriculum coördinator. Daarnaast beheert ze @zininonderwijs.com_ op Instagram.

Hoe kom je in Singapore terecht?
Na twee fijne jaren op Curaçao waren mijn man en ik toe aan een nieuw avontuur. De vacature op de Hollandse School kwam voorbij en ik werd aangenomen. We dachten voor twee jaar, maar inmiddels ben ik al aan mijn tiende jaar begonnen…

Wat is een groot verschil met het basisonderwijs in Nederland? En een overeenkomst?
Het grootste verschil is dat de kinderen bij ons op school allemaal tweetalig opgeleid worden en dus echt vloeiend Engels spreken. Een grote overeenkomst met Nederland zijn de methodes die we gebruiken voor taal en rekenen en het vieren van de Nederlandse tradities. Misschien nog wel uitgebreider dan in Nederland zelf!

Welke Nederlandse onderwijsvisie heb je meegenomen naar de Hollandse School?
We zorgen ervoor dat de kinderen zich goed bewust zijn van hun persoonlijke leerdoelen en dat ze weten hoe ze aan deze doelen kunnen werken. Ze werken samen met ons aan hun persoonlijke groei en voelen zich hier ook verantwoordelijk voor.

Wat vind je goed aan het onderwijs in Singapore?
Op de Singaporese scholen heerst geen ‘zesjescultuur’. Kinderen (en ouders) streven naar het hoogst haalbare. Een goede balans tussen: laten zien wat je in huis hebt en goed kijken naar de potentie van je kind.