Timmy van Lingen is directeur op cbs De Bongerd in Nijverdal

Je was leerkracht en IB’er, dit jaar werd je directeur. Hoe bevalt de overstap?
Ik ben er enorm blij mee. Het is een afwisselende job met uitdagende taken, waarvan ik elke dag geniet. Ik had al een tijd de ambitie om directeur te worden en nu kreeg ik de kans.

Heb je nog steeds genoeg contact met de kinderen, naar jouw zin?
’s Morgens sta ik bewust bij de ingang van het schoolplein om alle kinderen te begroeten. Dat doe ik ook wanneer zij naar huis gaan. Daarnaast loop ik regelmatig klassen binnen om met kinderen te werken. Ik mis de dagen fulltime voor de groep niet. Ik stuur nu een team aan in ontwikkeling, waarbij mooie processen plaatsvinden. Dat vind ik heel waardevol en betekenisvol om te doen. Op dit moment geeft mij dat echt voldoening.

Wat zijn je belangrijkste doelstellingen dit eerste jaar?
Wij werken op school met twee ambitiekaarten (jaarplannen). Deze ambitiekaarten vormen een rode draad binnen de schoolontwikkeling die wij doormaken. Als directeur ben ik doelgericht en doortastend en vind ik het belangrijk om gezamenlijk vooruitgang te boeken, successen te delen en te vieren met elkaar. Verder vind ik het van belang dat ik zichtbaar ben voor de collega’s, kinderen en ouders.