Leo Notenboom is administratief medewerker en conciërge bij NBS Boeimeer in Breda

Wat zijn je belangrijkste werkzaamheden?
Het belangrijkste van mijn werk is dat ik de leerkrachten, ib’er en de directie ondersteun. Ik doe bijvoorbeeld de leerlingadministratie, de school- en financiële administratie, ik beantwoord de telefoon en ontvang gasten. Maar ik heb ook allerlei huishoudelijke taken, zoals koffie en thee zetten, EHBO verlenen en de kinderen helpen met al hun dagelijkse, praktische probleempjes.

Wat vind je het leukste aan werken op een basisschool?
Het werk is heel erg veelzijdig. Je komt veel verschillende mensen en situaties tegen, je werkt samen in een team en als administrateur/conciërge ben je een soort middelpunt van praktische vragen en mag je meedenken over de oplossingen. Op een basisschool maak je ook veel grappige dingen mee, de kinderen veroorzaken vaak zelf bijzondere situaties. Wat ik vooral leuk vind, is om als begeleider mee op kamp of op schoolreis te gaan. Dan leer je de kinderen pas echt kennen.

Heb je een gouden tip voor andere conciërges?
Zorg dat je altijd aandacht en tijd hebt voor de vragen van je collega’s en de kinderen, want jij bent hun houvast.